CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, 19 September 2012

Berubah untuk menjadi yang lebih baik

haiii :)
fuhhhh . dah lama aku tak update blog nie ..
besarang behabuk semua ada -.-
so .. today khamis and i've no paper . esok last . akaun beb ..
so doa doa laa kan untuk kite k ;)

introduction dah habis so masuk isi untuk perenggan pertama ..
actually ape aku nak cerita hari nie .. aku dah penah cerita dalam blog nie dulu ..
berubah , perubahan , penghijrahan , berhijrah bertaubat err ape lagi ?
aku .... mm entah laa .. sebenanya memang dah lama aku nak pakai tudung ... tapi .. ish aku taktau laa . setan banyak sangat -.-
aku taktau macam mana nak cerita laa -'-
ok macam nie laa .. 




setiap orang MESTI ada .. AKAN ada ...
sama macam aku .. aku pun nak berubah untuk menjadi yang lebih baikk ..
aku penah bedoa .. supaya Allah bagi aku hidayah .. semoga satu hari nanti aku memang betol betol terbukak hati untuk pakai tudung ..
and aku rasa yaa .. Allah dengar doa aku .. Allah makbulkan .. 
sikit sikit Dia tunjukkan . sikit demi sikit Dia sedarkan aku ..
serious :')
and aku pun , dah sikit sikit .. i mean makin lama makin terbukak terbukak dan terbukak ....
cuma aku risau sekarang ... sekejap je nanti aku pakai . 
aku takut nanti aku bukak balik :'(
ape korang rasa ??
pakai jee sekarang or tunggu sampai aku memang betol betol bersedia dan betol betol rasa nak pakai ??
yeee .. aku tau .. orang akan cakap .. 
''mati nie kita taktau bila'' yee aku tau tu .. aku paham ..
those people yang mungkin ikhlas nak bagi nasihat kat orang orang yang ''memerlukan'' nasihat macam nie bukan macam tu caranya .. 
aduhh . macam mana nak explain eahh ..
mm it just kite kene bagi kinda like peluang .. jangan terus push orang macam tu ..
bagi dia masa .. insyaallah . dia tau ape nak buat nanti :')

aku tau .. aku dah banyak dengar sekarang ..
''orang lebih suka kuih yang bertutup daripada yang terbiar laa'' ''yang tak pakai tudung nak dibuat main main yang pakai tudung nak dibuat isteri la'' ''selangkah anak perempuan keluar tanpa memakai tudung maka selangkah jugalah ayahnya ke neraka laa'' 
banyakk laaa .. haihh
rasa macam tak patut sangat kot buat statement macam tu -'-
kat sini laa tugas lelaki .. membimbing wanita ke arah yang lebih baikk .. kann ?
kalau semua nak yang baik habis yang tak baik sikit nie ? sikit jeee tak baik -..-
haehh tapi aku baikk laa . lagi baik daripada perempuan yang pakai tudung tapi mulut jahat tu .
ok ok tauu . tapi at least dia pakai tudung .. -oo-


so korang .. kat sini aku harap korang boleh la bagi aku dorongan ,  sokongan , peringatan dan blabla semuaaaa :/
doakan aku supaya aku boleh berubah untuk jadi yang lebih baikkkkk  ..
terima kasihh :')


sincerely,
aeincomelhihi