CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Friday, 30 March 2012

just go with the flow ~

holla holl ^^

alahaiii . today .  01 . 04 . 2012 .
APRIL FOOL !!!!!!!!! hahaaaa
ok itu cuma selingan . takde kene mengene pon dengan tajuk aku sekarang nie >.<
ok aku ulang 01 . 04 . 2012 .
it's been 5 month ..
it's been 5 month aku dengan ex aku fewwwwwwwwwwwwwwwww bushhhhh kedababommmmmmmm !
ngahahaaaaa .
readers aku bijak , pintar lagi bestari kannn ? mesti faham kann ? :D hahaa
ok . bukan tu yang aku nak cerita .
ok la entry aku kali nie just more tooo feeling laa . pasal hati .
tentangg satu hati yang masihh susah nak melupakan , menghapuskan , dan meng kan meng kan seseorangg yang penah fully berada dalam hati dea :')
ohhgoshh . so suwittttt :'D
betol laa .
act .. aku engad kann . aku dah boleh lupekan dea dohh -,-
rupenyeeeeeeeeeee T_T
haihhh . hmmm

a few weeks before aku rasa aku dah back to normal .
back to ain yang sebelum nye . i mean . seorangg ain yang hidupnye chillek sebelum kenal seoarang lelaki nie . cewahhh ayattttt . bunga bunga tauuu :3
ok let it be .
sambong tadi . tu laa . aku engad aku dah boleh lupekan dea tauu .
lagipunn sekarang aku tengah suka someone dohh xD
ok . tu nanti aku cerita . sekarangg nie . eiiii . aku tak boleh laa nak lupakan dea  ..
alasan dea tingalkan aku tu macam tak munasabahh .
setiap orang mesti penah buat silap wehh ..
we learn from mistake .
daripada mistake tu la kita boleh jadikan contoh dalam hidup kita supaya kita tak ulangg benda yang kita dah penah buat dulu . yang kita tau benda tu silap .

adolescene ,

zaman remaja . zaman di mana kita rase nak cuba SEMUA .
zaman yang paling berpengaruhh .
yang mudah mempengaruhi kita , zaman yang di mana kita cepat terpengaruhh .
zaman yang budak budak terasa nak memberontakk ..
come on sayanggg ..
were same ! sama sama remaja . you sepatutnya boleh fikir .
fikir masak masak . fikir dalam dalam . fikir betol betol .
fikir yang you sebenanye tengah and sedang buat decision yang betul atau tidakk .
you sepatutnya tau pasal benda nie .
orang tengah songsangg . come on .. takkan you nak tinggalkan dea macam tu jee .
awak patut pk sayangg . awak kene tolong dea .. nasihat dea . bagi dea encourage , support dea . bukan tinggalkan dea .

heyy  you know what ?
kadang kadangg nasihat dari someone yang kita sayangg tu lagi efficient dari nasihat orang lainn .
tak pecaye ? trust me . satu hari nanti korang akan rasa . for those yang setuju boleh sepp ramai ramai .. ^^

honeybee ,

kenapa you nak buang i ?
kenapa you taknak denga apa yang i nak cakap ?
kenapa you diam macam nie tak cakap ape langsong kat i ?
you engad sayangg . setiap ape yang kita buat mesti ada balasan .
yaa . maybe nie balasan untuk i . tapi you engad being ignore by someone special is really hurt ..
you tak rasa lagi . i tau you baikk . i just taknak you kene . i tak expect langsongg you boleh buat i macam nie .
kawan kawan i semua tak pecaya ape lagi i .
i tau mesti ada reason you buat i macam nie .
tapi at least you kene cakap dengan i . bagi tau i . slow talk dengan i .
tapi bukan dengan cara nie .
ok mungkin betol silence is better tapi sekarang situasinya tak kene . tak kene zul .
tolongg jangan bagi alasan you nak study .
spm and blabla semua .
i respect you're decision . ok . i tau i tak berhak nak pertikaikan keputusan you . ape yang you nak buat semua . tapi tolongg laa fikir pasal orang lain jugak zul .
sekarangg yang i tak pahammm dengan perempuan lain you boleh pulakk .
i text you , call you , inbox you , post kat wall you semua tak berjawabb .
ape motif you buat macam nie ?
ape besar sangad ke salah yang i buat ?
i curangg ? takk kann ?
orang boleh berubahh laa zul . takkan selamanya akan jadi macam tuu ..
tolongg la zul . sumpah tak tipu i do miss you soo much . rendu those thing yang hari hari kita buat , yang kita selalu buat , yang kita pernah buat .  :'(
i tak rasa you boleh lupakan i .. kann ?
jangan tipu diri sendiri laa zul .
sekuat mana pun you nak lawan perasaan you , jauhhh kat sudut hati you yang palingggggg dalammmmm tu still ade i kann ? :')
tak kesah laa even sikit ponn ..

bukan senang nak lupekan orang yangg kita penah letak fully dalam hati kita ,
you know what ? i've learnn something from you .
jangan sayangg orangggg lebih lebih sangad . sikit sikit sudahhh .
yaa . that's what i do know . i kalau sayang someone  pon i sayang gitu gitu jee ><
taknak sayang lebih lebihh . takot banana fruit two times ><
tapi ntah laa . i still tak boleh lupakan you .
takpe . i'll try my best . i taktau laa sampai bila .
tapi i akan cuba xD
jangan risau ^^

seakarangg aku tengah suka someone .
dulu kitorang dah nak couple kott . tapi aku tolakk sebab aku tengah  dengan zul time tu .
and yess . aku menyesal laa kott . ntah . taktauu xD hahaaaa
sekarangg . aku tunggu dea . insyaallah . if allah will .. couple la kitorangg ^^
zul dengab life dea , aku dengan life akuu ^^
kalau dea boleh act like he don't care kenapa aku tak bolehh kann ? ;)
bak kate areeni yang aku petik dari blog dea :
ada sebab kenapa allah atur jalan hidup macam seperti yang kita tengah lalui sekarang , so watlek watpeace and just go with the flow ;)
kalau memang takdir dah kata jodoh aku dengan zul . macam mana kitorang lari sekalipun dea tetap jodoh akuu ^^


p/s :  trust me . sayang tu still ade . aku tak boleh nak tipu diri aku :)

* . hahaaa 3.43 AM :)


                         ~  with love , thanx for read , sincerely from aein :)   xoxo ~



0 comments: